Title Image

Med fokus på det professionella hantverket

Med fokus på det professionella hantverket

Nu är det snart ett år sedan Terapeutens misstag kom ut och det har varit ett spännande år med många boksamtal i intervjuer, poddar och på konferenser. Det är värderat att nå ut med en funktionell ram kring misstag, för när vi greppar att de förstås av sitt sammanhang och inte kan förebyggas helt så kan vi öka sannolikheten för att både vi och våra patienter är öppna för det som sker. Förståelsen blir en plattform att stå på för att våga testa utan att veta var det ska landa och bli tryggare i att hantera det som landar fel och då kan vi utveckla vårt professionella hantverk.

Hur roligt det än är att prata om boken så har det roligast av allt varit att möjliggöra sammanhang där behandlare i handledning eller under workshops vill och kan vrida upp nyfikenheten och titta på egna akilleshälar, snabba svarsreaktioner och stödstrukturer för att hantera när det blir tufft. Hör gärna av er om ni också vill utveckla ert professionella hantverk!

Det var så nära hjärtat att det inte är svårt att kliva in i det.

Workshops om terapeutiska misstag och hur vi hanterar dem. Tillsammans skapar vi plattformen som ökar frihetsgraderna i vårt arbete. Innehåll och upplägg anpassas till målgrupp och sammanhang.

Foto: Lena Lee

Elin bjöd mycket på sig själv och kunde både sätta ord på och förklara på ett pedagogiskt sätt. Jag kände mig stärkt, säker och modigare i mig själv efter föreläsningen. Tack så mycket!

Handledning där vi vänder på steken och har behandlaren i fokus. Ett erfarenhetsutbyte och reflektionsutrymme för de svåra situationerna i syfte att förfina den kliniska fingertoppskänslan.

Att uppleva att det är okej att göra fel, att alla gör det och att det är kontextberoende gav mig friheten att ta till mig det jag redan visste om i huvudet.

För den grupp som vill kan handledningen ske i form av bokcirkel där deltagarna läser en del av boken inför respektive träff och har det som utgångspunkt för sina reflektioner och frågeställningar.

Elin förmedlar en varm närvaro, hon utstrålar att hon äger rummet så man kan känna sig trygg, hon når alla och man får intrycket att hon genuint tycker om alla lika mycket. Man tror på henne, det inte bara är text och kunskap utan någonting levande hon pratar om. Detta uppskattade jag väldigt mycket med henne och hennes bok.

Citaten ovan kommer från workshopdeltagare på Contar utbildning. Hör gärna av er om ni också är intresserade av att boka in handledning, workshop eller föreläsning till hösten!