Title Image

Om mig

Hos ew specialistpsykologi ab får du en push i din professionella utveckling. Syftet med företaget är att stötta psykologer runt om i Sverige som arbetar ensamma, antingen som egenföretagande konsulter eller som enda psykolog bland andra professionella. I psykologarbetet behöver vi ständigt utvecklas och det görs bäst med stöd och i ett sammanhang. Här kan du få det sammanhanget.

Företaget är grundat och drivs av Elin Wesslander, leg psykolog, leg psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi, med specialiteten psykologisk behandling och psykoterapi.

Som psykolog har jag varit verksam sedan 2003 och redan under mina första anställningar handledde och utbildade jag psykologer och andra professionella både i Sverige och internationellt. Jag var med och startade upp en verksamhet i Chicago och koordinerade forskningsprojekt på exempelvis Harvard University och New York University, NYU.

Under mina 13 år på Psykologpartners fördjupades och breddades mina kunskaper i att stötta professionella i deras utveckling. Jag fick till mig ovärderliga lärdomar i mitt arbete som psykologkonsult, utvecklare av utbildningsverksamheten och som konsultchef för de kliniskt verksamma psykologerna i Stockholm och Umeå.

Specialistpsykologi

2013 blev jag färdig specialist i klinisk psykologi och har sedan dess bland annat haft den stora glädjen att få arbeta som mentor i specialistkollegium. Det är något speciellt att samla åtta psykologer från olika verksamheter och gemensamt fokusera på etiska dilemman, svåra arbetssituationer, knivigheter i yrkesrollen, relationsskapanden och inte minst, titta på hur vi kan utvecklas som ledare; ledare för oss själva, för våra expertkunskaper och i våra verksamheter.

Ett annat favorituppdrag jag har är att skapa arenor där professionella får stanna upp och titta på sig själva. Vi behöver alla ge oss den möjligheten ibland. Detta gör jag bland annat genom upplevelsebaserade workshops i acceptance and commitment therapy (ACT) och i självkännedomsmoment under psykoterapiutbildningar.

I det kliniska arbetet har jag specialiserat mig på arbete med ungdomar och unga vuxna. En av mina hjärtefrågor är att verka för att skapa behandling som är engagerande och meningsfull för den unge. Detta är ett ämne som jag handleder och utbildar andra professionella i.

Arbete på distans

Att arbeta på distans och handleda via video är något jag hållit på med sedan 2005. Jag har gett mig den på att vara en bra handledare, föreläsare och chef, även fast jag inte är samma rum som den jag träffar och det funkar riktigt bra.

Om ew specialistpsykologi ab

När jag nu driver företaget ew specialistpsykologi ab vill jag baka ihop mina erfarenheter som psykologkonsult och psykologchef och ge vidare dessa kunskaper anpassat till den som är mottagare. Något av det bästa jag vet är att få vara med när en psykologkollega tar ut sin riktning, hittar vägen framåt och tar steg åt det hållet.

Vill du veta mer om sådant jag gjort under åren så hittas ett utförligt CV här.